50 dager med trening

I dag har jeg trent 50 dager på rad!

Trening, livsstilsendring
Treningsglede

Jeg er så innmari glad for at jeg har fått trening som hobby! Det føles både rart og veldig fint, og ikke minst overraskende. Jeg har egentlig aldri vært glad i trening og idrett. Som de fleste andre så prøvde jeg ut mye forskjellig da jeg var barn, men det var ingenting jeg virkelig falt for. Og ikke var jeg særlig talentfull heller, verken på ski, løping, friidrett eller fotball.

Som voksen har jeg vært periodetrener og støttemedlem på forskjellige treningssentre. Jeg kunne være flink i et par måneder, før det gikk i glemmeboken. Og jeg kom ikke på det igjen før det sikkert hadde gått et år eller to. Det ble i hvert fall ingen vane, for å si det sånn.

Vendepunktet kom da jeg startet min egen livsstilsendring. Thomas ville nemlig at vi skulle begynne med styrketrening. Ingen av oss kunne det, men Thomas googla øvelser og satte sammen et program. Og selv om vi gjorde alt feil, så hadde vi i hvert fall en plan å holde oss til. Da tok det faktisk ikke så lang tid før jeg begynte å merke at jeg ble sterkere. Og det var motiverende! Å bli sterk var et mål jeg kunne satse på!

Styrketrening
Grei utsikt fra gymmet

Det å få en sterkere kropp har gjort så mye, både for helsa og hodet. Alt blir lettere (bokstavelig talt) og terskelen for å prøve nye ting har blitt betraktelig lavere. Det samme har kiropraktorregningene blitt.

Jeg startet med å trene tre dager i uka. Det økte etterhvert til fire og det siste året har nok snittet ligget på fem dager i uka.

Men grunnen til at jeg nå har trent 50 dager i strekk er at jeg har vært med på Dubai fitness Challenge. Det går ut på at du skal være i aktivitet i minst 30 minutter om dagen i 30 dager, og du logger all treningen i en egen app. Det er ingen konkurranse, bare et bra tiltak for å få folk til å bevege seg litt mer. Men når jeg først har akseptert utfordringen så må jeg jo gjennomføre! Og det klarte jeg, selv med gjester på besøk i halve november. Etter 30 dager var jeg så godt i gang at jeg like så godt fortsatte.

Treningsglede
Dubai fitness Challenge

Nå har jeg ikke trent tunge økter hver dag, altså. Det har også blitt gåturer (med nok tempo til å øke pulsen litt), stretching/yoga, svømming og kajakkpadling for å nevne noe. Variert, med andre ord.

Det aller beste for meg har vært at jeg har klart å gjøre noe hver eneste dag. For jeg er lat og skikkelig dårlig på hverdagsaktivitet. Og spesielt dagen etter en fest. Vanlig prosedyre da er å rigge meg til i sofaen med Netflix på skjermen og ikke reise meg opp før jeg skal gå å legge meg. Men du verden så mye bedre det føles når jeg faktisk klarer å komme meg opp og ut i steden. Jeg håper jeg klarer å huske det heretter 🙂

Så jeg gir meg selv en klapp på skulderen for 50 dager med trening!

Nå stikker jeg en tur til Thailand, og da blir det nok noen treningsfrie dager. Fordi jeg fortjener det 🙂

-Tove

Treningsfri
Peace out ✌️


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *