Du kan ikke bare ha det gøy her i livet!

Eller…?

Jeg var 17 år og hadde skulka skolen for å drikke vin midt på dagen med kjæresten min. Vi hadde tross alt vært sammen i en hel måned, så det måtte jo feires! 

Idyllen ble brutt av en rasende mann som rev opp døra til rommet mitt. Det var pappa, og han var visst ikke enig i at enhver anledning måtte feires. I hvert fall ikke når det innebar skulking og alkohol. 

«Du kan ikke bare ha det gøy her i livet» tordnet han. 

Disse ordene festet seg i hodet mitt. Jeg synes det var skikkelig dumt at jeg ikke bare kunne kunne ha det gøy, og fant ut at jeg skulle prøve å motbevise det.

Og det har jeg faktisk prøvd å leve etter siden. For jeg liker å ha det gøy!

Riktige valg

Jeg vet jo at det ikke går an å ha det 100% gøy hele tiden. Livet består av både oppturer og nedturer. 

Men jeg prøver å fokusere på oppturene. Jeg er flink til å huske de bra tingene. Også er jeg ganske flink til å glemme de dårlige tingene – eller i hvert fall bare la de være i bakgrunnen. 

Mange har fortalt meg at jeg er heldig. Heldig som kan bo i Dubai, heldig som har tid til å trene hver dag hvis jeg vil, og heldig fordi jeg har mulighet til å være min egen sjef og jobbe med det jeg vil.

Og jeg er helt enig. Jeg synes jeg er kjempeheldig! Men det er ikke bare flaks at livet mitt har blitt som det har blitt. Jeg lever som jeg gjør på grunn av de valgene jeg har tatt.

Jeg ER heldig som kan bo i Dubai 🙂

Og det tror jeg er kjernen i å kunne ha det så gøy som mulig. Å ta de riktige valgene underveis. De som gjør deg glad.

Når jeg sier at jeg bare vil ha det gøy, så mener jeg ikke nødvendigvis å le høylytt gjennom hele dagen eller hele tiden måtte finne på noe morsomt. For det gjør jeg absolutt ikke.

Det er heller sånn at jeg prøver å gjøre hver dag til en bra dag. Å vite at jeg selv bestemmer hvordan jeg vil leve. Å stole på at de valgene jeg tar er de beste for meg. Det innebærer ofte også å ta valg som gjør de rundt meg glad. For når de er glade så er jeg glad. Mens andre ganger kan det hende at de valgene jeg gjør ikke faller i god jord hos alle. Da må jeg minne meg på at vi tross alt er forskjellige og liker forskjellige ting. Og det trenger jeg ikke å ha dårlig samvittighet for.

4 tips for å ha det så gøy som mulig:

Finn ut hva du har lyst til

Når du vet hva du vil er det lettere å gjøre de rette valgene som gjør deg glad. Men da må du også tørre å si nei noen ganger. Stol på deg selv uansett om andre kanskje ikke alltid er enig i dine valg.

Riktig innstilling

Innimellom må du faktisk gjøre noe som ikke er morsomt, og trikset da er å ha riktig innstilling. Tenk at det ikke er verdens undergang og at det sikkert er fort gjort. Da vil det føles enklere og du kan raskere legge opplevelsen i bakgrunnen.

Positiv holdning

Å være positiv er vel egentlig en forutsetning for å være glad og ha det gøy. Det er sjeldent morsomt å være negativ og lei. Men det kan være utfordrende å holde humøret på topp hvis de rundt deg er negative. Dessverre er det ofte lettere å bli påvirket negativt enn positivt. Selv om jeg er bevisst på det, så synes jeg det er vanskelig. Men jeg både prøver og øver på la det positive trumfe det negative. Og når det funker så blir det så mye hyggeligere stemning for alle! Det er gøy!

Så øv på det, du også!

Det ordner seg

Jeg har en typisk «det ordner seg» mentalitet, og det gjør at jeg sjelden bekymrer meg. I hvert fall ikke for de store tingene. Jeg er flink til å tilpasse meg. Jeg skjønner at ikke alle kan ta så lettvint på alt, men å løsne litt på kontrollbehovet tror jeg de fleste kan ha godt av. Slapp av og gi litt mer faen. Det er ikke krise om ikke alt følger planen til punkt og prikke alltid. Det ordner seg 😉

Dette mener jeg er fire gode regler for livet generelt. Men kanskje spesielt når det kommer til å holde motivasjonen oppe i en livsstilsendring eller når du skal komme i gang med trening. Hvis du husker å ha det gøy vil det du holder på med virke mye lettere.


-Tove, YOLO 🙂

gøy

PS! Hvis du trenger litt inspirasjon og motivasjon for å komme i gang med en livsstilsendring, kan du gjerne prøve mitt gratis, og helt uforpliktende kurs. Der vil du få mange tips til hvordan du kan ha det gøy selv om du skal ned i vekt 😉 Du kan lese mer om kurset her >

Jeg har også laget et omfattende onlinekurs som lærer deg alt du trenger å kunne for å gjennomføre din egen, vellykkede livsstilsendring. Mer info om det finner du her >Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *