Hjemmetrening og motivasjon

+ gratis treningsvideo

Hjemmetrening er topp! Du trenger ikke å dra noe sted og du trenger ikke noe utstyr. Det er bare å ta på treningsklærne og sette i gang!

Så enkelt! Eller…?

Jeg må innrømme at hjemmetrening ikke er favoritten. Selv om jeg har et brukbart hjemmegym så frister det liksom ikke så mye. Det føles egentlig vanskeligere å ta de få skrittene fra sofaen til treningsrommet enn å skifte, pakke, gjøre seg klar og reise til treningssenteret.

Og har du lagt merke til at jo mer tid og mindre vi har å gjøre, jo vanskeligere blir det å gjøre noe?

Hvis jeg har en tidsfrist eller en fast avtale, ja da er jeg effektiv og gjør det jeg skal uten å tenke så mye på det! Men hvis jeg bare har en liste med ting jeg BURDE gjøre, da blir det verre. Da er det så mye mer komfortabelt å bare skulle se en episode til på Netflix, som ofte blir til tre, fire og kanskje fem. Det blir i det hele tatt mye «skal bare». Til og med klesvask og oppvask blir plutselig mer spennende enn det jeg burde gjøre.

Derfor kan det være smart å planlegge og bestemme seg for når det skal gjøres. Sett opp en treningsplan og bestem deg for hvilke dager (og gjerne tidspunkt) de forskjellige aktivitetene skal gjøres.

Sa jeg med stor entusiasme!

Problemet mitt er at jeg er skikkelig god til å ha planer i hodet, men elendig til å få det ned på oversiktlige lister. Jeg kan tenke i dagevis på at nå må jeg lage den planen!

Jeg prøver å si til meg selv at det går fort! Bare sett deg ned, skriv opp de øvelsene du vil gjøre og sett dem sammen til noen gode økter. Jeg er jo tross alt utdannet pt, så jeg vet jo godt hvordan jeg lager en treningsplan.

Ok, nå gjør jeg det! Jeg tar frem penn og papir, skriver knebøy og push-ups og… oi, der fikk jeg et varsel på telefonen om noe nytt på Instagram! Hmmm, det må sjekkes ut. Det kan jo være noe jeg blir inspirert av! En ny kommentar, så koselig ? Den må jeg svare på. Og så sjekker jeg ut noen andre kontoer og ser noen morsomme videoer før jeg kommer på at jeg faktisk holdt på med noe annet.

Hjemmetrening, ja. Yes, da er det bare å fortsette! Skal bare hente noe å drikke først.

På vei til kjøleskapet kommer jeg plutselig på at finalen av 71 grader nord var i går, så den burde jeg jo egentlig skynde meg å se før jeg kommer til å lese i avisen hvem som vant. Det er viktig!

Det er jo faktisk viktigere, når jeg tenker meg om, for det er jo skikkelig kjedelig å finne ut hvem som vant før jeg får sett det. Så da blir det 71 grader nord først.

Og det var den dagen.

Store ambisjoner om å både lage plan og få gjennomført hjemmetrening. Også gikk det i vasken igjen.

Det sitter som regel i hodet; den dørstokkmila er så innmari lang når jeg tenker på den. Også tenker jeg at jeg både må ha en detaljert plan og at jeg må gjøre en skikkelig bra økt, ellers er det ikke noe vits. Og da hender det at jeg ender opp med å gjøre ingenting.

Hvordan er det med deg? Er motivasjonen på topp, eller kjenner du litt på det samme som meg?

Heldigvis har jeg funnet en løsning! En enkel en, til og med – og jeg liker enkle løsninger ?

Tabata.

Intervalltrening med 20 sekunder høy intensitet og 10 sekunder pause. 8 runder tar 4 minutter.

4 minutter! Det klarer jeg!

Ofte er det viktigere å bare få gjort noe. Det trenger ikke å være komplisert og det trenger ikke å ta lang tid. Litt er alltid bedre enn ingenting.

Tabata krever hverken utstyr (bortsett fra en timer av noe slag for å holde styr på tiden) eller mer plass enn det du har når du står oppreist på gulvet. Og alle som har to bein å stå på kan gjøre det!

Det er forskning som viser at høyintensiv intervalltrening (HIIT) er det aller beste for å bedre kondisjonen og for vektreduksjon, og det gir spesielt god effekt for utrente personer.

Det fine med Tabata er at du kan gjøre hva som helst av øvelser/aktivitet, så lenge du blir skikkelig sliten av det.

Så ta deg en Tabata-pause mellom to episoder av favorittserien. 4 små minutter for å gjøre kropp og helse en tjeneste. Det er vel overkommelig?

Og du, det kan hende du opplever at du har lyst til å gjøre en runde eller to til når du først er i gang. For ved å reise deg opp og gjennomføre disse 4 minuttene så har du faktisk kommet deg over dørstokkmila ?

Hjemmetrening – here I come!

Hvis du har lyst til å teste, så kan du gjerne gjøre det sammen med meg ?

Jeg har laget en treningsvideo med en 4-minutters Tabata økt. Den er så enkel at alle kan gjennomføre. Det som er viktig er at du tar i så mye at du får opp pulsen.
Og her trenger du ikke å holde styr på tiden selv, det er bare å følge meg ?

Last ned videoen her – helt gratis, selvfølgelig!

Håper du vil være med på en rask økt med meg, og at det hjelper deg over dørstokkmila!

Hvis kostholdet er en større utfordring i disse dager, vil jeg anbefale deg å sjekke ut gratiskurset mitt. Der vil du få masse tips og inspirasjon til hvordan du kan spise godt, men smart 😉 Du kan lese mer om det her >>>Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *