Massasje, matforgiftning og monsunregn

Thailand byr på alt!

Midt i et spennende avsnitt i boka legger jeg merke til at lydene fra sirissene blir erstattet med tunge drypp. Først bare som spredt dunking på taket av paviljongen midt i vannliljedammen, men samtidig som lyset forsvinner øker regnet til maskingevær-takt. Det bøtter ned. Et tordenskrall avslører at det er flere enn oss i paviljongen. Noe har definitivt våknet til liv i taket over oss. I lyset fra lynet som kommer rett etterpå ser vi at det er en hel flaggermusfamilie ?

Ferien er i gang! Herlig!

Og forstå meg rett her – jeg elsker det! Helt sant 🙂

Livsstilsendring

Det er vår 7de gang i Thailand, og vi føler vi har fått med oss det meste av severdigheter nå. Så denne gangen er planen å bare ta livet med ro; nyte stillheten og naturen som er mangelvare i Dubai, lese bøker, rusle rundt i nærområdet og få en thaimassasje i ny og ne.

Livsstilsendring
Zen mode on

Og selvsagt spise masse thaimat. Det er noe av det beste jeg vet! Jeg har spist streetfood fra markeder (til og med insekter), mat fra longtailbåter hvor oppvasken gjøres ved å dyppe tallerkenen i sjøen og mat fra de mest lokale, små sjappene. Og jeg har aldri blitt dårlig. Helt til nå. Andre kvelden spiste vi middag på det som så ut til å være den mest populære restauranten her. Og jaggu ble jeg matforgiftet, sannsynligvis av dårlig kylling. Det ble en søvnløs natt og en påfølgende slapp dag, men heldigvis ikke verre enn det. Men matlysten har ikke vært på topp siden.

Fører opp på plussiden at jeg kanskje ikke legger på meg på denne ferien 😉

Ellers føler jeg at målet for turen har blitt innfridd. Så langt er en bok ferdig lest og en ny påbegynt, drink i bassenget er inntatt, flere gåturer er unnagjort, både i grønne, frodige områder og i «byen», og to ganger har jeg fått thaimassasje. Jeg koser meg!

Livsstilsendring
Obligatorisk drink i bassenget

Jeg tenkte jeg kunne komme med noen tips til hvordan du skal unngå kalorifella på ferie (for det har jeg lest mange artikler om!). Og dette er jo tross alt en livsstilsendring blogg.

1. Glem kaloritelling og matlogging

2. Spis og drikk det du vil

3. Nyt ferien til det fulle

Hvorfor? Fordi ferie skal være stressfritt, du har faktisk lov til å slappe av og kose deg.

Det er fortsatt flest hverdager, og det er de som teller 😉

Men hvis du har lyst til å spise sunt og trene på ferie er det selvsagt lov. Gjør det DU har lyst til!

Livsstilsendring
Thailandsk IPA måtte selvsagt prøves

Etter at jeg fikk trening som hobby har jeg stort sett tatt meg tid til noen treningsøkter på ferie, fordi jeg har hatt lyst. Det blir som regel ikke de hardeste øktene, men litt bevegelse er alltid godt. Til nå har jeg gjort en 30 minutters svømmeøkt og en liten styrkeøkt. Også har jeg øvd bittelitt på å stå på henda 🙂 Og hvis jeg er skikkelig grei mot meg selv så kaller jeg thaimassasjene for stretching – haha 😀

Jeg pleier uansett å gå mye på ferie, og prøver å få til 10.000 skritt hver dag. Det har gått helt glimrende til nå, bortsett fra den dagen formen var laber etter matforgiftning.

Livsstilsendring
Obligatorisk håndstående

Det er fortsatt noen dager igjen av ferien, og de har jeg tenkt å nyte like mye som jeg har gjort hittil. Jeg skal finne frem boka mi igjen, og glemme at det snart er jul. Jeg skal ta meg en Singha på terrassen og se på dyrelivet som består av alt fra flaggermus, kolibrier, øgler og ekorn til tillitsfulle, og veldig søte, gatehunder og -katter. Jeg skal rusle en tur til byen i de nye flip-flop’ene mine og suge inn stemninga og jeg skal helt sikkert ta en drink til i bassenget.

xoxo

-Tove

Livsstilsendring
Hilsen fra Khao Lak

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *