Dubais mange fristelser

og da mener jeg MANGE!

Velkommen til bloggen min!

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle starte en blogg, men her er den altså 🙂 Håpet mitt er at jeg klarer å underholde deg, og at du kan få litt inspirasjon og motivasjon når det gjelder mat og trening i hverdagen.

Jeg tenkte jeg skulle starte med å fortelle litt om min hverdag, og alle fristelsene jeg møter hver dag.

Spise i Dubai?

Jeg bor i Dubai sammen med mann (Thomas) og katt (Alex), og her har vi bodd i litt over to år. Vi stortrives og har ingen umiddelbare planer om å flytte på oss enda.

Og ja, jeg kjenner Inger in Dubai 🙂 Altså, vi er ikke omgangsvenner, men vi har felles venner og møtes på en fest en gang i blant og vi snakker når vi treffes tilfeldig. Veldig koselig jente!

Men, det var fristelsene jeg skulle si noe om. Det er et uttrykk her som kalles “the Dubai stone” og det betyr at sjansen er stor for at du legger på deg en stone (ca. 6,5 kg) når du flytter til Dubai. For her kommer nemlig fristelsene på løpende bånd.

Utallige spisesteder

I følge en artikkel fra 2016 var det 8000 restauranter i Dubai, og fire nye spisesteder ble åpnet hver dag! Så uansett hva du har lyst på så får du det her. Gjerne kjørt hjem på døra uten at det koster mer enn en tier i levering. Har du skikkelig lyst på en donut, men vil helst ikke forlate sofaen? No problem. Et par trykk på leveringsapp’en og du har en hyggelig mann på døra i løpet av en halvtime med akkurat den donut’en du ville ha.

Og du får virkelig alt her! Fra fancy restauranter med kjendiskokker fra hele verden til amerikanske kjederestauranter, cafeer og food trucks – og junkfood i alle varianter. Som om ikke det var nok så er det en isbar omtrent på hvert gatehjørne.

Spise i Dubai

Billig godteri

Godteri og brus er dessuten veldig billig her, selv om det ble innført moms på 5% i januar.

Dubai er byen som aldri sover, og det skjer noe hele tiden. Det er Ladies Nights, Friday Brunch, pool partys, beach clubs, temafester, venninnefester og spontanfester. Hver dag kan være en fest. Hvis du orker 😉

Dubai, fristelser
Friday Brunch

Så det er nok av fristelser!

Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå da vi flyttet hit. Jeg hadde vært normalvektig i nesten 3 år og følte meg egentlig ganske trygg på mitt eget kosthold. Men nå skulle jeg bo langt fra Norge og mine kjente matbutikker og matvarer. Dessuten flyttet jeg fra et hus i skogen uten en eneste fristelse i sikte, til storbyen som har alt rett utenfor døra.

Utsikten fra balkongen vår

Men det gikk faktisk veldig bra! Jeg var vant til å lage min egen mat, så det var i grunn ikke så vanskelig å fortsette med det. Jeg fant bra erstatninger for norske matvarer, og bortsett fra at jeg brukte en hel evighet i nye, ukjente butikker så gikk det veldig fint. I hvert fall i begynnelsen.

Enkelt og tilgjengelig

Det er rart med det, men når du blir vant til at alt er enkelt og tilgjengelig hele tiden, så blir det til at du benytter deg av det. Det har nok blitt mer ferdigmat, og ikke minst vin (!), enn det burde til tider. Likevel har jeg klart å holde vekten ganske stabil. Det skyldes to ting, tror jeg; for det første er det et veldig bra treningsmiljø her og mange muligheter for variert trening. Så treningsmengden har økt mens jeg har bodd her. Det andre er at under vektnedgangsprosessen min så lærte jeg hvordan passe mett kjentes ut, så selv om jeg ikke alltid spiser så sunt så overspiser jeg i hvert fall ikke.

Så alt har egentlig gått greit, helt til i sommer. På slutten av en veldig hektisk Norge-ferie fikk jeg akutt blindtarmbetennelse og måtte operere. Før operasjonen hadde det vært noen uker med stress, festing, dårlig mat og lite trening. Og på grunn av operasjonen tok det enda 3 uker før jeg kunne trene. Da kom det på noen kilo – men ikke en hel stone, altså 😉 Selv om jeg har vært flink til å trene etterpå, så har ikke disse kiloene blitt borte.

Så det er jammen flaks at jeg holder på å lage et kurs i varig livsstilsendring så jeg kan begynne å følge mine egne råd igjen 🙂

-Tove

PS. Håper du kikker innom igjen senere 🙂 Og legg gjerne igjen en kommentar, for eksempel om det er noen spesielle temaer du ønsker at jeg skal skrive om.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *